Det här är Apple Pay

Det här är Apple Pay

I samband med den senaste kvartalsrapporten så tillkännagav Apple att Apple Pay nu kommer till Sverige, Danmark och Finland. Det betyder att du snart kommer att kunna handla och betala med din iPhone och Apple Watch.

Apple Pay skiljer sig från många andra betalmetoder på flera avgörande punkter.

. Du behöver inte ha med dig ditt betal- kreditkort

Du lägger in och lagrar kortet i din iPhone och betalar genom att hålla fram din iPhone eller din Apple Watch mot en avläsare. Skulle du byta betalkort eller om det blir stulet så byter du kort i din iPhone och kan handla direkt.

. Inga data lagras

När du handlar så tar Apple hand om betalningen men utan att lagra information vare sig om var du handlat eller vad du har handlat. Butiken får betalt men får inte heller veta mer om dig än så. Du får kvitto och kan själv lagra det du har handlat men den informationen stannar hos dig.

Snabb utbyggnad

Då Apple Pay fungerar med de flesta betalterminaler så kan du nog räkna med en snabb utbyggnad både vad gäller butiker, kaféer och restauranger. Det hänger snarare på vilka avtal Apple kan teckna med banker och betalkort.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This