Den mystiska radiostationen som ingen vet vad den sänder eller varför

Den mystiska radiostationen som ingen vet vad den sänder eller varför

Den har sänt en en entonig signal i över 35 år. En signal som då och då avbryts av en annan signal och en mansröst eller en kvinnoröst som säger några få ord. En radiostation som ingen säger sig ansvara för.

Radiostationen, MDZhB, tros sända från ett område strax utanför St Petersburg. Ett område som ser ut att vara övergivet med trasiga hus och några radiomaster. Här sänder stationen en entonig signal som då och då avbryts av en annan signal som låter ungefär som ett fartygs signal i dimma. Någon gång i veckan kan en mansröst eller en kvinnoröst dyka upp och säga några få ord. Du kan själv lyssna på frekvensen 4625 kHz.

Militären

Stationen har lyssnare som döpt den till “the Buzzer” men de vet inte vad de lyssnar till. Stationen tros tillhöra den ryska militären, även om de aldrig medgett det. Sändningarna kommer från två platser, utanför St Petersburg och Moskva och stationen har sänt sedan det kalla krigets början.

Det finns olika teorier om vad det är “the Buzzer” skickar ut. Allt från att det är någon slags kod till att det handlar om att berätta för omvärlden att Ryssland fortfarande existerar. En kvarleva från den tid då kärnvapen var ett mer påtagligt hot än idag. Historiskt finns det gott spioner som skickat kod via kortband men då har det handlat mestadels om siffror. “the Buzzer” sänder inga siffror.

Så inget vet egentligen vad det är “the Buzzer” sänder eller varför, utom de som sänder och de vill inte berätta.

BBC

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This