Den nazistiska webbplatsen The Daily Stormer har förlorat sin viktigaste beskyddare, Cloudflare, som sagt upp sitt avtal med sajten. Squarespace, Twitter och Reddit har ocksåt stängt ned The Daily Stormers och andra rasisters konton.

Cloudflare erbjuder tjänster som skyddar webbplatser mot attacker och företaget har tidigare kritiserats för att skydda The Daily Stormer och andra extremister. Nu har Cloudflare sagt upp avtalet med den rasistiska och nazistiska webbplatsen.

Earlier today, Cloudflare terminated the account of the Daily Stormer. We’ve stopped proxying their traffic and stopped answering DNS requests for their sites. We’ve taken measures to ensure that they cannot sign up for Cloudflare’s services ever again.

Cloudflare

Apple

Apple har stoppat The Daily Stormer och flera andra nazistiska och rasistiska webbplatser från att ta betalt med Apple Pay.

On Wednesday, Apple confirmed to BuzzFeed News that it had disabled Apple Pay support for a handful of websites that sold sweaters with Nazi logos, T-shirts emblazoned with the phrase “White Pride,” and a bumper sticker showing a car plowing into stick figure demonstrators. Following Saturday’s Charlottesville demonstrations, where one woman was killed by a car driven by a white nationalist, the iPhone-maker blocked three white nationalist sites from using Apple Pay.

Twitter

Twitter har stängt ned flera rasistiska och extremistiska konton, däribland flera konton knuta till The Daily Stormer.

Facebooks Mark Zuckerberg har gått ut och lovat att den sociala tjänsten kommer att stänga ned och städa ut hatbudskap.

The last few days have been hard to process. I know a lot of us have been asking where this hate comes from. As a Jew, it’s something I’ve wondered much of my life. It’s a disgrace that we still need to say that neo-Nazis and white supremacists are wrong — as if this is somehow not obvious. My thoughts are with the victims of hate around the world, and everyone who has the courage to stand up to it every day.

Facebook

Airbnb

Även Airbnb har agerat mot konton och användare som upplåtit sina hem och som hyrt ut dem till extremistiska demonstranter, rasister och naszister.

“Those who are members of the Airbnb community accept people regardless of their race, religion, national origin, ethnicity, disability, sex, gender identity, sexual orientation, or age,” Airbnb said in an emailed statement. If the company finds out users are “pursuing behavior” antithetical to its Commitment, it will “seek to take appropriate action including, as in this case, removing them from the platform.”

CNet

WordPress

WordPress som utvecklar och underhållet nätets mest använda lösning för hemsidor, nätbutiker och bloggat har stängt ned Vanguard America en annan rasistisk, extremistisk webbplats som kopplas till demonstrationerna i Charlottsville.

Fastcompany

Musiktjänsten Spotify har också börjat att städa bland de band och artister som tecknat avtal med Spotify och meddelar att flera Vit Makt-band har stängts av från tjänsten.

Ryssland

En kort period så dök The Daily Stormer upp på nätet igen. Nu med en rysk domän. Sedan Cloudflare sagt upp sitt avtal med webbplatsen så har den nynazistiska sajten försvunnit igen. Det finns uppgifter om att The Daily Stormer har startat en kopia av originalsajten inom ramen för Tors nät, The Dark Web.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This