Cirkeln är sluten

Cirkeln är sluten

Under många år så rullade MTV på familjens tv-apparater så snart det inte fanns något annat att titta på. Det var på den tiden då MTV faktiskt handlade om musik och inte om allt annat.

MTV förändrades och jag slog av kanalen. Musiken tystnade men nu har jag hittat tillbaka men inte till MTV utan till VH1. Jag älskade söndagsmorgonen i sängen med en kopp kaffe, MTV på tv:n och så alla morgontidningarna. MTV fanns där, i bakgrunden tills kanalen ändrade innehåll och det inte längre var “min” musikkanal längre.

Tystnade

Det blev rap och hiphop, musik som jag helt enkelt inte klarar av, inte på en fläck, och sedan började MTV göra annat än musik. Det var tonårsmammor, en massa reality serier och allt mindre musik. MTV tystnade här hemma men jag älskade fortfarande söndagmorgon.

Tidningarna ersattes av RSS-strömmar och i min Apple TV flyttade CNN, ABC, CBS, Al Jazeera och Reuters in. Jag hade hela världens nyheter i en liten svart låda och i min iPad och i min iPhone fanns New York Times, Washington Post och The Guardian.

VH1

Åren gick och jag tittade till MTV ibland och flydde lika snabbt. Det var inte musik längre och det var tyst här hemma tills jag hittade VH1. Nu ska tilläggas att jag inte letade och inte direkt saknade musiken. Jag vet att VH1 funnits länge och det är ingen stor eller revolutionerande upptäckt. Det är bara det att det är en musikkanal som fortfarande handlar om musik.

Jag lyssnar ofta på musik och då med mina Bang & Olufsen H8 på huvudet. Det är husgudarna Dylan, LeMarc, Springsteen och Jonny Cash som vaggar ned mitt inre. Jag isolerar mig, lyssnar mer intensivt och älskar “Noise Reduction” som helt stänger ute omvärlden. Då är det mina spellistor som jag vårdar ömt inom ramen för Apple Music.

Saknat

Det jag har saknat är det där inte helt fokuserade lyssnandet som ibland kan avbrytas med att det kommer en låt som jag verkligen gillar men som jag kanske har gömt bort. Lite skval i bakgrunden som plötsligt lyfts fram tillsammans med en video som du känner igen. Du hittar tillbaka till en gammal vän som du förknippar med en del minnen. Det är det VH1 är och nu strömmar det åter musik här hemma och min söndagmorgon är som den ska vara – musik, nyheter och en god kopp kaffe.

Cirkeln är sluten.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This