Apple protesterar mot nya immigrationslagar

Apple protesterar mot nya immigrationslagar

Under onsdagen så presenterades ett republikanskt förslag på att drastiskt stoppa och skära ned den legala invandringen till USA. Ett förslag som backas upp av president Trump men som Apple och ledande teknikföretag starkt är emot.

Enkelt uttryckt så skulle den legala invandringen halveras om det nya förslaget blir verklighet. Något som drastiskt skulle försvåra utvecklingen av nya produkter och utvecklingen inom hela tekniksektorn.

Protester

Technology Industry council, en lobbygrupp med Apple, Facebook, Google och Microsoft har uttalat sig och kraftigt protesterat mot förslaget.

“Access to talent is a challenge for the tech industry because not only can we not find enough STEM-skilled Americans to fill open roles, our broken system stops us from keeping the best and brightest innovators here in the U.S. and instead we lose out to our overseas competitors,” said Dean Garfield, the group’s president, in a statement.

Recode

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This