AccuWeather kartlägger dig även om du inte vill

AccuWeather kartlägger dig även om du inte vill

Väderappen AccuWeather fortsätter att samla in positionsdata om användare, även efter det att appen slagits av och öven om du slagit av funktionen.

Det är säkerhetsexperten Will Strafach som kartlagt vad AccuWeather gör, vilka data som samlas in var dessa data skickas.

AccuWeather ber om tillstånd att samla in data och skriver också in sina användarvillkor att data samla in. Så långt följer AccuWeather Apples regelverk.

Reklam

De data som samlas in är positionsdata, om bluetooth är påslaget eller inte och om hur du är uppkopplad. Informationen skickas bland annat till revealmobile.com :

Our technology sits inside hundreds of apps across the United States. It turns the location data coming out of those apps into meaningful audience data. We listen for lat/long data and when a device “bumps” into a Bluetooth beacon. The data shown on the following pages reflects 102,535 opted-in location sharing mobile devices that we saw at retail locations Friday, November 25th, 2016.

Informationen säljs och används för riktad reklam till AccuWeathers användare.

Samlar in

Säger du nej till att låta AccuWeather samla in data så görs det i alla fall. AccuWetaher samlar då in positionsdata baserad på om du är uppkopplad via Wifi. Något mindre detaljerad data men ändå, AccuWeather samlar in information trots att du nekat appen till att göra det.

The “location data coming out of those apps” would your precise GPS coordinates (Access granted under a more reasonable guise of weather alerts), and Wi-Fi router name/BSSID. If you do not grant AccuWeather access to your GPS information, it will still send your Wi-Fi router name and BSSID, providing RevealMobile access to less precise location information regarding your device’s whereabouts. This practice by a different company appears to have previously caught the attention of the FTC.

 

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This