Trumps son mötte rysk advokat för att får skadlig information om Hillary Clinton

Trumps son mötte rysk advokat för att få skadlig information om Hillary Clinton

Steg för steg så nystas Trump-administrationens ryska kontakter upp och nu avslöjar New York Times att Donald Trumps son träffat en rysk advokat för att få fram skadlig information om Hillary Clinton.

Advokaten, Natalia Veselnitskaya, har kopplingar till Putin och styret i Kremlin och vid mötet i Trump Tower deltog även Trumps kampanjchef Paul J. Manafort och svärsonen Jared Kushner. Innan mötet så lovade den ryske advokaten att han skulle lämna över skadlig information om Hillary Clinton.

The meeting — at Trump Tower on June 9, 2016, two weeks after Donald J. Trump clinched the Republican nomination — points to the central question in federal investigations of the Kremlin’s meddling in the presidential election: whether the Trump campaign colluded with the Russians. The accounts of the meeting represent the first public indication that at least some in the campaign were willing to accept Russian help.

New York Times

Avslöjandet innebär att nu stärks bilden av att Trumps kampanj inte drog sig för att ta hjälp av Ryssland för att vinna presidentvalet, något som kategoriskt har förnekats av Trump och av företrädare för hans stab.

Adoptionsregler

När de första uppgifterna om mötet publicerades så uppgav Donald Trump jr att mötet handlade om adoptionsregler. New York Times kunde sedan efter det första förnekandes publicera ytterligare information som avslöjar vad mötet egentligen handlade om och även om Natalia Veselnitskaya tydliga kopplingar till den ryska regimen.

Först när Donald Trump jr överbevisats om mötets syfte så medgav han att det var Hillary Clinton som mötet handlade om. Han uppger också att Donald Trump inte haft vetskap om mötet.

Reagerat

Ledande demokrater har reagerat på de nya uppgifterna och Trumpadministrationsn ryska kontakter lär inte försvinna från den politiska agendan på länge.

“There’s no reason for this Russian government advocate to be meeting with Paul Manafort or with Mr. Kushner or the president’s son if it wasn’t about the campaign and Russia policy,” Mr. Schiff said after the initial Times report.

New York Times

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This