Trumps plan B misslyckades

Trumps plan B misslyckades

Trumps plan B, att riva ned delar av Obamacare och sedan försöka att att få ihop ett nytt förslag har också misslyckats.

På Twitter skyller presidenten på alla demokrater och på de fem republikaner som uttalat sig och klargjort att de inte kommer att rösta för ett stopp för Obamacare utan något nytt system finns på plats.

Trump presenterade själv tankarna på hur det första  misslyckandet skulle kunna hanteras och han drog också den fullständigt felaktiga slutsatsen att Plan B skulle städjas av demokrater. Faktum är att flera republikaner hoppade av reservplanen än det ursprungliga förslaget.

Redan samma dag som det ursprungliga förslaget föll så meddelade Shelley Moore Capito, Lisa Murkowski och Susan Collin, republikanska senatorer, att de inte ställer sig bakom någon plan B.

Därmed faller en av Donald Trumps viktigaste vallöften samman.

Vallöften

Därmed har sju års republikansk kamp för att få bort Obamacare misslyckats och det är inte det enda vallöftet som Trump fått backa på den senaste veckan.

Under presidentvalskampanjen så lovade Donald Trump att Rina upp avtalet med Iran rörande kärnenergi. Trump har kallat överenskommelsen “den värsta överenskommelsen någonsin” men i veckan så rapporterade den amerikanska regeringen till kongressen att avtalet ligger fast.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This