Trump ljuger reflexmässigt

Trump ljuger reflexmässigt

Det är obegripligt varför Donald Trump ljuger men han gör det, regelmässigt och det kommer närmast som en reflex. Det märkliga i sammanhanget är att han ljuger även när han skriver.

Inte sällan handlar lögnerna om honom själv och de går ut på att sätta honom själv i bättre dager.

Helt annat

Han hävdar alldeles bestämt att det var mer folk i publiken när han svors in trots att alla själva kan se med sina egna ögon att flygbilderna från Barack Obamas motsvarande dag visar att Obama hade en större publik. Han har alltid, genomgående och konsekvent överdrivit sin egen förmögenhet och hur mycket pengar han har tjänat. Han motsäger sig själv och inte minst på Twitter så är det nästan så att oavsett vad Donald Trump påstår så finns det minst ett inlägg på Twitter där han säger något helt annat.

Kol

Comey

Desinformation

Det finns mängder av liknande inlägg och ingen av dem berättar att avtalet var frivilligt. USA hade inte tvingats till någonting.

Offerkoftan

Precis som många andra republikaner så har Trump en svart fläck. Det finns inga anklagelser om att han är en rysk nickedocka, tillsatt av Putin. Däremot finns det men stor enighet i att Ryssland och Putin försökte påverka det amerikanska valet. Det finns också misstankar om kontakter mellan Trump-administrationen och Ryssland. Trump slår ifrån sig anklagelser som ingen riktat mot honom.

Medierna älskar det faktum att Donald Trump twittrar och använder sociala medier. Hans inlägg är en outsinlig källa till nyheter.

Trumps egen kommission vill röja valhemligheter och ett flertal av hans egna partikamrater har sagt nej till att lämna ut den information som kommissionen vill ha. Det finns dessutom inga bevis för att något omfattande valfusk har förekommit, vilket är Trumps egen tes. Varför frågar sig kanske någon?

Jo, Hillary Clinton vann det som kallas “the popular vote” vilket är antalet röster, totalt. Det klarar Trumps ego inte att hantera så då hittar han på att Clinton fick miljontals olagliga röster.

Räkna

Efter det att Trump tillträtt som president så hittade han på att han fått mest elektorsröster någonsin. När han tillrättavisades så la han till att han menade republikanska presidenter. Inget av dessa båda påståenden är korrekt – George H.W. Bush, Bill Clinton och Barack Obama vann med större marginal än Donald Trump.

Den 18 februari fick han för sig att det hade varit en terrorattack i Sverige.

I början av mars skriver Trump på twitter att han avlyssnats av Barack Obama.

Inget av dem var sant.

Donald Trump tvekar inte heller att ta åt sig äran för sådant som han inte haft någon som helst del i och som var beslutat långt innan han ens startade sin presidentkampanj.

Han tar åt sig äran för att ha fått ned priset på amerikanska stridsplan. Kostnadsnedskärningar som beslutades långt innan han tillträdde som president. Han hävdar att han fått fart på NATO så att  militäralliansen nu bekämpar terrorister. Det har NATO gjort sedan 1980-talet. Trump hävdar att det är han som fått fart på medlemsländernas (NATO) militärinvesteringar. Det beslutet fattades 2014.

Inlägget ovan är det senaste i raden av inlägg som fått medier och andra att reagera.

 

Så här rullar det på dag efter dag, vecka efter vecka.

NY Times sammanställningar över Trumps alla lögner.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This