Trump jrs öppenhet var en dimridå

Trump jrs öppenhet var en dimridå

Donald Trump jrs öppenhet var en dimridå. Publiceringen av e-postkonversationen var långt ifrån sanningen om mötet med den ryske advokaten Natalia Veselnitskaya. Med på mötet var även den rysk-amerikanske lobbyisten Rinat Akhmetshin.

Rinat Akhmetshin är nu inte vilken lobbyist som helst. Han är före detta officer i den ryska röda armen och han hymlar inte med om sitt förflutna inom KGB. Det KGB, Rysslands spionorganisation, som även Vladimir Putin jobbade inom innan han gav sig in i politiken.

Det är den senaste turen i en affär som hela tiden utvecklas vartefter medierna kyskas att avslöja fler detaljer.

Det började som bekant för ungefär en vecka sedan då mötet blev känt. Då uttalade sig Donald Trump jr och hävdade att han bjöds in till mötet under förespegling att det skulle handla om ryska adoptionsregler.

Bevis

När New York Times avslöjar att Trump jr visst om vad mötet handlade om och de kunde också relatera till en brevväxling via e-post som skulle styrka det. Medan konspirationsteoretikerna långt ut på högerkanten anförda av Alex Jones gapade och skrek om “fake news” så insåg till slut Donald Trump jr att det bara var en tidsfråga innan medierna hade ännu mer bevis.

För att försöka förekomma nya avslöjanden så medgav Donald Trump jr att han ljugit och att han visste vad mötet handlade om. Han publicerade samtidigt alla mail på Twitter.

Nya avslöjanden

Pappa Trump applåderade sonens transparens på Twitter. Bill O´Reilly, som fick sparken från Fox efter upprepade anklagelser om sexuella trakasserier av kvinnor, kom till familjen Trumps försvar – och retweetades av sonen Trump.

Donald Trump biter sig fast vid att det är en häxjakt där han och hans familj är offer.

Nästa lögn

Sedan kommer nästa avslöjande av nästa lögn. Med på mötet var alltså den före KGB-officeren Rinat Akhmetshin. Han jobbar idag som en av många lobbyister i Washington där han äger ett hem värderat till flera miljoner, dollar.

NBC News

New York Times

AP

Fox News

Nu börjar även hans kompisar på Fox att få nog. Det för tidigt att säga att det kan vara en vändning i den ensidiga uppbackning som Donald Trump har fått från tv-kanalen men det är ett tecken på att Fox News nu tröttnat på alla lögner.

Vänder sig Fox mot Trump och börjar att granska det han säger och det han gör utifrån en någorlunda vettig journalistisk mall kan presidenten förlora en viktig media-allierad. Hur långt ut till höger Fox än befinner sig som tv-kanal så har de trots allt ett antal kompetenta journalister anställda och journalister lär sig känna igen en lögnare, oavsett om han är vald till president eller inte. Medier jagar sanningen och avslöjar lögner. Det gäller även för Fox News.

Macken 7 mars 2017: Trump har inlett ett krig som han inte kan vinna

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This