Trump jr visste vad mötet med rysk advokat skulle handla om

Trump jr visste vad mötet med rysk advokat skulle handla om

Donald Trump jr visste om, innan mötet med en rysk advokat, att den ryska ledningen ville hjälpa faderns presidentvalskampanj. Det framgår av ett mail som Donald Trump jr fick innan mötet.

New York Times avslöjar att brevet skickades till Donald Trump jr innan han träffade den ryska advokaten. Brevet skickades av den brittiske publicisten Rob Goldstone, som arrangerade mötet med Natalia Veselnitskaya, och av brevet framgår att den ryska ledningen med Putin i spetsen ville se fadern vald till president och att Ryssland också var beredda att hjälpa till med skadlig information om Hillary Clinton.

Enligt tidningen så har innehållet i brevet beskrivits för tidningen av tre olika personer.

Medgivande

I sitt uttalande och medgivande om vad mötte handlade om som Donald Trump jr gjorde under söndagen så uppgav Trump jr att han fått veta innan mötet att det skulle handla om ryska adoptionsregler.

New York Times nya uppgifter visar att Donald Trump jr visste vad mötet skulle handla om och han visste också att den information han skulle få kom från den ryska högsta ledningen.

There is no evidence to suggest that the promised damaging information was related to Russian government computer hacking that led to the release of thousands of Democratic National Committee emails. The meeting took place less than a week before it was widely reported that Russian hackers had infiltrated the committee’s servers.

But the email is likely to be of keen interest to the Justice Department and congressional investigators, who are examining whether any of President Trump’s associates colluded with the Russian government to disrupt last year’s election. American intelligence agencies have determined that the Russian government tried to sway the election in favor of Mr. Trump.

New York Times

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This