Trump har inte majoritet för ny sjukförsäkringslag

Trump har inte majoritet för ny sjukförsäkringslag

Donald Trump har nu definitivt förlorat stödet för en ny sjukförsäkringslag sedan de republikan ska senatorerna Jerry Moran and Mike Lee meddelat att de inte kommer att stödja lagförslaget.

Republikanerna har en bräcklig majoritet i Senaten med 52-48. Sedan tidigare så har Susan Collins och Rand Paul sagt att de inte kommer att stödja lagförslaget. Därmed har republikanerna inte majoritet för förslaget till ny sjukförsäkring som enligt Congressional Budget Office, COB, kommer att innebära att 22 miljoner amerikaner kommer att förlora sin sjukförsäkring.

Skjutit upp

Republikanernas ledare i Senaten, Mitch McConnell,  har redan skjutit upp omröstningen en vecka för att den republikanske senatorn John McCaine ska kunna komma tillbaka till Senaten efter sin operation.

Trump själv föreslår nu på Twitter att arbetet ska börja om och att ett helt nytt förslag ska tas fram där han även förutspår att demokraterna kommer att vilja vara med. Mot bakgrund av en enda demokratisk front i Senaten så ska nog den sittande presidenten inte räkna med att hans politiska motståndare kommer att vara särskilt villiga att medverka i att ta fram en ny sjukförsäkringslag.

Bakslag

Det är ett nytt, tungt politiskt bakslag för Trump i en av de frågor som var en av hans nyckelfrågor under hela presidentvals-kampanjen.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This