Tro inte på rapporter som att Apple skulle ha drabbats av panik

Tro inte på rapporter som att Apple skulle ha drabbats av panik

Det finns flera rapporter, spekulationer och rykten på senare tid som jag medvetet har valt att bara går förbi. De är inte trovärdiga och därför egentligen inte värda någon större uppmärksamhet tills de börjar att spridas och publiceras av andra.

Exempel nummer 1

John Gruber, Daring Fireball, spekulerar om vad priset på iPhone 8 kan komma att landa på. Han spekulerar verkligen och han gör mycket klart att det är precis det han går, spekulerar och gissar. Det går någon dag och sedan förvandlas hans gissande till uppgifter om att nya iPhone 8 kan komma att kosta runt 1500 dollar.

Jag har stor respekt för John Gruber och för det han skriver. Han har mycket goda kontakter inom Apple och han är mycket tydligt i det han skriver. Det framgår till och med av rubriken. Tydligare än så kan han knappast vara.

Exempel nummer 2

En analytiker säger sig ha uppgifter om att Apple kommer att lansera iPhone i flera färger varav en ska vara högblank silver, närmast som en spegel. Det finns sådana skal och omslag men ingen, före denna analytiker, har fört fram de här uppgifterna. Tvärtom så har det sagt att iPhone 8 kan komma i färre färger. Uppgifterna sägs komma från “leverantör-ledet” och som sagt – det finns bara en enda källa.

De uppgifterna förvandlas plötsligt till trovärdiga nyheter om iPhone 8 sedan de valsat runt bland nyhetssajter och bloggar.

Exempel nummer 3

Fast Company har pratat med en källa som hävdar att:

. Touch ID inte fungerar
. Face ID inte fungerar
. Induktiv laddning inte fungerar

June was a tense month for the engineers and designers on Apple’s iPhone team with “a sense of panic in the air,” a source with knowledge of the situation tells me.

Apple har även problem med att få fram OLED-skärmar och här dyker John Grubers spekulationer upp igen.

The all-new iPhone, which some speculate could start at $1,200, is expected to debut at a press event this fall, and may be called the iPhone 8, iPhone Pro, or iPhone X.

Konklusionen nummer ett måste bli – Apple har panik därför att de inte kan fixa de buggar och problem som den helt nya modellen medför.

Konklusion  nummer två måste bli att alla viktiga nyheter i iPhone 8 inte fungerar.

En källa

En källa säger det, en.

En spekulation om priset, en analytikers uppgifter om färger och en enda källas uppgifter om problem med iPhone 8.

Jag utgår ifrån att Apple har problem med mjukvaran till iPhone 8. Det är normalt och inte minst när en massa ny teknik ska användas. Det hade varit onormalt om Apple inte hade det. Det är det som är utveckling. Du ställs inför problem och du löser dem.

Du testar olika lösningar, tar fram olika prototyper, du testar igen och du ställer olika lösningar mot varandra. Du utvärderar fördelar, nackdelar och sedan fattar du ett beslut om vilken väg du ska ta. Det är också utveckling. Helt normal utveckling.

iPhone 8 kan mycket väl släppas i en färg som ser ut som en spegel och det kan mycket väl bli så att iPhone 8 kommer med funktioner som aktiveras i efterhand och den kanske kommer att kosta 2000 dollar. Det vet vi inte men det är inte nyheter om det finns en enda källa som grund och helt vanligt utvecklingsarbete är inte heller nyheter.