Tillbaka till MacBook Pro - del 2

Tillbaka till MacBook Pro – del 2

Apples nya MacBook Pro har som bekant bara USB-C portar. Min modell har fyra stycken, två på varje sida och jag kan använda dem för att ansluta tillbehör och ström. Ett problem är dock att äldre tillbehör (USB) inte går att ansluta utan adaptrar.

Ämnet har varit föremål för långa och upphetsade diskussioner ute på nätet. Faktum är att du inte ens kan ansluta din iPhone eller iPad utan en adapter till Apples nya MacBook Pro-modeller. Jag tänker inte ge mig i den diskussionen utan konstaterar faktum och fokuserar här på en smart lösning.

Två adaptrar

Jag har en Apple Thunderbolt-skärm, några hårddiskar, en iPhone och en iPad. Med bara två adaptrar varav den ena är en liten hub så klarar jag att ansluta samtliga.

Först Apples egen adapter från Thunderbolt 3 till Thunderbolt 2.

Den här adaptern gör det möjligt att ansluta datorn till min Thunderbolt-skärm. Den får sitta ansluten på bildskärmen istället för att åka med i datorväskan hela tiden. Så jag har en adapter, en liten hub, som har resten av alla anslutningar i ryggsäcken (datorväskan)

Hub

Hubben. Hyper, tillverkas av Sanho och den innehåller HDMI, USB-C, minneskortläsare och USB. Den ansluts direkt på sidan med dubbla anslutningar till USB-C-portarna.

Hyper har allt det jag kan behöva, dubbla USB-portar, dubbla minneskortläsare, anslutning för TV (HDMI) – sammanlagt sju anslutningar. Hubben/adaptern säljs bland andra av MacSupport och du hittar Hyper i deras butiker eller så kan du köpa den direkt på nätet.

Så en adapter för min bildskärm och en liten hub löser jag alla anslutningsbehov.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This