Hacking Team är tillbaka

Hacking Team är tillbaka

Ökända Hacking Team är tillbaka. Det italienska företaget som avslöjades med att sälja övervaknings- och intrångslösningar till diktaturer sågs nyligen på en mässa i Singapore.

Hacking Team avslöjades i vad som såg ut som en gemensam insats av flera hackare där stora mängder data stals från företaget. Data som visade att Hacking Team gjorde affärer med flera diktaturer, Uzbekistan, Saudi Arabien och Etiopien för att nämna några. De lösningar som såldes har använts för att jaga regimkritiker, journalister och demokratiförespråkare.

https://twitter.com/codelancer/status/882497871697788928

Hacking Team is a Milan-based business offering “offensive” capabilities for law enforcement agencies on six continents. The company employs around 40 people in Milan. It has offices in Annapolis, USA, and Singapore. The company defines itself in these terms : “Here in Hacking Team we believe that fighting crime should be easy: we provide effective, easy-to-use offensive technology to the worldwide law enforcement and intelligence communities. Technology must empower, not hinder.”[1]

Reportrar utan gränser

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This