Snälla Apple, Mac mini behöver lite kärlek

Snälla Apple, Mac mini behöver lite kärlek

Den är liten, platt och under skalet skulle den senaste processorn kunna sitta. Då skulle det kunna bli en alldeles suverän liten första Mac för de som kommer från Windows-världen, igen.

Mac mini, jag har tappat räkningen på hur många jag avverkat och det känns som att jag alltid har haft en snurrandes som hemmaserver. Ett tag körde vi ett gäng av dem som e-postserver, webbserver och filserver också.

Sitt jobb

De är stapelbara, tysta och de gör sitt jobb men idag är det mer än 1000 dagar sedan datorn uppdaterades senast. Det gör att även om priset för att vara Apple är lågt så är det tre år gammal hårdvara som du tvingas köpa till nypris.

Det är synd för Mac mini är den perfekta instegsmodellen. Du plockar ihop en mus, ett tangentbord och ansluter den till en extern skärm så har du en perfekt kontorsdator som duger att programmera med, designa, rita och jobba på.

Död

Under senare år så är det väl en 2-3 gånger som rykten har sagt att Mac mini ska läggas ned men den har alltid överlevt och fått leva vidare. Vid senaste uppdateringen så trodde jag, eller kanske snarare hoppades att Mac mini skulle uppdateras men inte då.

Hade den uppdaterats så hade jag direkt lagt en order på 2-3 stycken.

Så snälla Apple, lite kärlek, please för en dator som kan massor fast den är så liten.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This