Skydda din filer och information med VeraCrypt

Skydda din filer och information med VeraCrypt

Länge var TrueCrypt det nästan självklara valet för att skydda filer, USB minnen och information både i Mac- och i Windows-världen. Plötsligt lades TrueCrypt ned, utvecklarna gick vidare och lämnade programmet. Sedan en tid tillbaka så finns alternativet i form av VeraCrypt.

VeraCrypt är gratis och det finns för Windows, Linux och för Mac.

VeraCrypt is a free disk encryption software brought to you by IDRIX (https://www.idrix.fr) and that is based on TrueCrypt. It adds enhanced security to the algorithms used for system and partition encryption, making it immune to new developments in brute-force attacks. It also solves many vulnerabilities and security issues found in TrueCrypt. This post describes some of the enhancements and corrections made:

What’s New

Version 1.21:Note: Now requires OS X 10.7 or later

  • Fix 1.20 regression crash when running on CPU not supporting extended features

Requirements

  • Intel
  • OS X 10.7 or later
  • Fuse for macOS 2.5 or later must be installed with MACFuse compatibility mode enabled in its setup.

VeraCrypt

Genomgång

I en genomgång (audit) av koden som ingår i Veracrypt så hittades sammanlagt 26 buggar av olika karaktär och allvarlighetsgrad. De flesta av dem är åtgärdade i den här versionen av programmet. Har du använt en äldre version av Veracrypt så uppmanas du uppdatera och det gäller även de filer du krypterat och skyddat med programmet – kryptera om dem med den här versionen är rekommendationen.

Missa inte Mackens fråga!
Share This