Scouterna ber om ursäkt för Donald Trump

Scouterna ber om ursäkt för Donald Trump

De amerikanska scouterna har som tradition att bjuda in den sittande amerikanske presidenten som talare vid det årliga stora nationella mötet, National Jamboree. Efter årets möte och tal av Donald Trump så har ledningen får scouterna gått ut och bett om ursäkt för Donald Trump.

Scouterna är en opolitisk organisation vilket alla tidigare presidenter förstått och respekterat, utom Donald Trump. Det är med andra ord i högsta grad opassande att hålla ett politiskt tal, vilket Donald Trump gjorde.

I want to extend my sincere apologies to those in our Scouting family who were offended by the political rhetoric that was inserted into the jamboree. That was never our intent. The invitation for the sitting U.S. President to visit the National Jamboree is a long-standing tradition that has been extended to the leader of our nation that has had a Jamboree during his term since 1937. It is in no way an endorsement of any person, party or policies. For years, people have called upon us to take a position on political issues, and we have steadfastly remained non-partisan and refused to comment on political matters. We sincerely regret that politics were inserted into the Scouting program.

the Boy Scouts of America

Regler

Det ingår i de amerikanska scouternas regler, och många andra scouters regler, att inte diskutera politik och deras uniformer ska inte förekomma i politiska sammanhang. Det är en bärande del av hela scoutrörelsen.

Donald Trump inledde med att svära:

“Who the hell wants to talk about politics when I’m in front of the Boy Scouts?”

Sedan gjorde Donald Trump precis just det, pratade politik och om sig själv. I talet anklagade han Hillary Clinton för att inte ha gjort tillräckligt för att vinna valet och han berättade hur han, Donald Trump, jobbat hårt och vunnit. Han fyllde på med berätta hur han tyckte illa om “Fake Media” och han förvandlade ett tal till närmare 40 000 amerikanska scouter till ett valmöte.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This