Samarbetade Trump med Ryssland i sociala medier?

Samarbetade Trump med Ryssland i sociala medier?

Kongressens- och Senatens underrättelse kommitté undersöker nu uppgifter om att Trump-kampanjen kan ha samordnat sina event, annonser och publiceringar i sociala medier med Ryssland.

Under hela presidentvalskampanjen så var falska tidningsartiklar, påhittade och hårt vinklade nyheter ett medel för att skandalisera Donald Trumos motståndare, Hillary Clinton. Det publicerades en stor mängd texter som såg ut som nyhetstexter men de var fabricerade. Både texterna och var falska.

Macken har skrivit om de falska nyheterna tidigare.

Macken: Kampanjledare för republikanerna producerade falska, påhittade nyheter

Macken: Facebooks påhittade nyheter

Riktade

Förutom att texterna var helt igenom falska så var de också riktade mot en speciell målgrupp – Trumps kärnväljare och de som kunde bedömas kunde rösta på Hillary Clinton men som också bedömdes att de var möjliga att vinna över.

Falsk propaganda, ofta producerad i de forna öststaterna och där misstanken var att avsändaren var Ryssland, Kreml och Putin.

Congressional and Justice Department investigators are focusing on whether Trump’s campaign pointed Russian cyber operatives to certain voting jurisdictions in key states – areas where Trump’s digital team and Republican operatives were spotting unexpected weakness in voter support for Hillary Clinton, according to several people familiar with the parallel inquiries.

McClatchy

MacClatchy hänvisar till politiker och medlemmar i det aktuella utskottet för sina uppgifter.

Massiv attack

Det finns tämligen gott om rapporter om massiva och riktade kampanjer med falska nyheter på Facebook och Twitter under hela presidentvalskampanjen och de ökade i styrka ju närmare valdagen kampanjen kom. Speciellt intensiv tycks publiceringarna ha varit i delstater där det antogs att utgången skulle bli jämn.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This