Så slår du på automatiskt rättstavning i din Mac

Så slår du på automatiskt rättstavning i din Mac

Rättstavningen är föremål för skratt, ilska och ibland irritation men på det hela taget så är det en rätt bra funktion. I iOS är funktionen påslagen med automatisk funktion men inte i din Mac. Så här fixar du det.

Så slår du på automatiskt rättstavning i din Mac

Så slår du på automatiskt rättstavning i din Mac

I din Mac så markeras ett ord som felstavat men det rättas inte automatisk och direkt. Jag som skriver massor vill gärna att ord korrigeras direkt, inte markeras så att han måste dit och rätta manuellt.

Inställningar och sedan vidare till inställningar för språk.
Välj det tangentbord och det språk som du vill aktivera rättstavningen
Under inställningarna för tangentbordet så hittar du sedan valet text
Här slår du på automatisk korrigering av felstavade ord

Klart!

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This