Olika bud om Touch ID i iPhone 8

Olika bud om Touch ID i iPhone 8

Det har varit många bud om Touch ID och iPhone 8. Touch ID-funktionen under skärmen, på baksidan och nu senast – ingen Touch ID-funktion överhuvudtaget. Den ska ersättas med ansiktsigenkänning, skriver Bloomberg.

Det har dessutom visats massor av prototyper, bilder och annat som också visat upp olika lösningar så det är inte lätt ett veta vad som gäller eller vad som kan antas vara mest troligt och sannolikt.

Touch ID

Mot att Touch ID slopas i nya iPhone 8 talar det faktum att nya MacBook Pro har Touch ID och att Apple även lämnat in patentansökningar på externt tangentbord med Touch ID. Apple har mängder av enheter ute med Touch ID, har fortsatt att satsa på Touch ID och att då slopa det i den nya modellen av iPhone förefaller ologiskt.

Mot Touch ID talar att själva igenkänningsfunktionen, knappen och ringen är svårt för att inte säga mycket svår att lägga under en skärm. Apple vill ju kapa bort så mycket som det går av kanterna i iPhone 8, en en skärm som går ända ut vilket betyder att det inte finns plats över för en knapp.

Ming-Chi Kou. KGI Sercurities, skriver i sitt senaste nyhetsbrev till investerare att han inte tror att Touch ID kommer att finnas i nya iPhone 8.

Face ID

The sensor’s speed and accuracy are focal points of the feature. It can scan a user’s face and unlock the iPhone within a few hundred milliseconds, the person said. It is designed to work even if the device is laying flat on a table, rather than just close up to the face. The feature is still being tested and may not appear with the new device. However, the intent is for it to replace the Touch ID fingerprint scanner, according to the person. An Apple spokesman declined to comment.

Bloomberg

Det som talar för Face ID är att fler datapunkter kan mätas vilket i sin tur gör identifieringen ännu säkrare än Touch ID. Med en 3D-kamera så kan djup även mätas vilket gör att lösningen inte är lika enkel att lura som Samsungs nyligen lanserade ansiktsigenkänning. Samsungs lösning visade sig gå att lura med ett foto.

Tänkbar lösning

En tänkbar lösning, och nu gissar jag bara, är att Apple väljer att sätta Touch ID på baksidan och sedan lanserar Face ID som en ny, säkrare lösning.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This