OLED-skärmar i nya iPhone

OLED-skärmar i nya iPhone

Apple kommer att gå över till OLED-skärmar i iPhone och samtliga tre nya modeller som ska lanseras i höst kommer att ha den nya typen av skärmar.

OLED-skärmar kan göras tunnare och de drar mindre ström i kombination med att de ger djupare och bättre färgåtergivning. Apple har fram till nu använt LED-skärmar, en äldre teknik, huvudsakligen därför att det funnit farhågor för att tillverkarna inte kan få fram tillräckliga mängder OLED-skärmar.

Laddning

iPhone 7S, iPhone 7S Plus och iPhone 8 kommer alla att ha det som kallas induktiv laddning. Alltså samma typ av laddning som du använder för att ladda din Apple Watch. Det brukar kallas trådlös laddning vilket inte är helt korrekt. Du lägger ju enheten på en platta eller en laddningsbricka för att ladda den, magnetiskt.

Den laddare som behövs kommer inte att finnas med i kartongen med de nya telefonerna utan den kommer att säljas som ett tillbehör.

iPhone 8

iPhone 8 kommer också att kunna laddas med USB-C och ska du laddas snabbare än med den nuvarande tekniken. Fysiskt så har Lightning och USB-C samma storlek och som Macken har berättat tidigare så kommer Apple att lansera en ny kontakt som fungerar både med Lightning och USB-C.

De nya modellerna kommer att lanseras under hösten/vintern i år.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This