Netflixtipset: American Anarchist

Netflixtipset: American Anarchist

Vid 19 års ålder så skrev han “The Anarchist Cookbook”. En bok som kopplats till dåden i Columbine, Oklahomabombningen och en rad terrordåd. I offentliga uttalanden så har William Powell tagit avstånd från sin bok och han vill inte se den tryck längre.

Boken har hittats hos gärningsmännen för flera skolskjutningar och den tragiska ironin i sammanhanget är att William Powell under decennier har jobbat som lärare och speciellt med barn som har speciella behov. Han har jobbat med barn som känt sig isolerade, utanför och med den grupp av barn som flera av gärningsmännen visat sig tillhöra.

Ansvar

William Powell känner ett ansvar för att boken kan använts och inspirerat skjutningar, bombningar och blodiga dåd. Han har uttalat sig offentligt, tagit avstånd från boken och han har skrivit debattartiklar och även fått ett avståndstagande publicerat på Amazon, som säljer boken.

Han äger inte utgivningsrättigheterna längre och kan inte enkelt stoppa boken, juridiskt. Den ingick i en konkurs, rättigheterna såldes vidare och The Anarchist Cookbook trycks och döljs fortfarande.

Filmen American Anarchist är en film om boken, dess författare och följderna.

Netflix – American Anarchist

Missa inte Mackens fråga!
Share This