Kongressen har satt Donald Trump i en politisk rävsax

Kongressen har satt Donald Trump i en politisk rävsax

Den amerikanska kongressen visar med önskvärd tydlighet att de inte litar på den sittande presidenten och har röstat igenom ett lagförslag om skärpta sanktioner mot Ryssland som svar på inblandningen i det amerikanska valet.

Nu landar de skärpta sanktionerna på Donald Trumps bord och han kan göra en av två saker:

. Skriva under och godkänna lagförslaget
. Fälla förslaget med sitt veto

Gör Donald Trump det förstnämnda så tvingas han också gå med på att Ryssland faktiskt blandade sig i det amerikanska presidentvalet. Något som han under lång tid har viftat undan och kallat “Fake News” alternativt den värsta häxjakten i amerikansk historia.

Skulle Trump gå in med sitt veto så häller han bensin på en redan brinnande brasa med anklagelser om hemliga möten med ryska företrädare, anklagelser om lögner inför senatsutskott och ett ökande antal kontakter mellan Trump-administrationen och Ryssland.

Insett

Ställd inför faktum så ser det trots allt som att Donald Trump till slut har insett det oundvikliga och att amerikanska politiker kommer att straffa Ryssland. Under söndagen så kom det signaler från Vita Huset som tyder på att Donald Trump kommer att skriva under sanktionsförslaget. Tyder ska i sammanhanget understrykas eftersom det trots allt är Donald Trump vi har att göra med.

New York Times

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This