Jag är inte ditt studieobjekt

Jag är inte ditt studieobjekt

Det slår aldrig fel. För eller senare i alla debatter så anländer amatörforskaren. Den snusförnuftige som genom ett tretton sidor långt inlägg ska förklara självklarheter och sedan också alltid kommer det dragandes med “det är fascinerande …”

Han, för det är alltid en man, tycker att vi är hans studieobjekt. Vi som gillar gillar Mac och som föredrar att använda Apples prylar. Det spelar ingen roll i vilket sammanhang han ramlar in. Det är nu han ska förklara att vi tillhör någon slags sekt och att han studerat oss, inte bara nu utan flera gånger, och hans slutsats är att vi inte tål om Apple kritiseras. Det är dessutom bara vi som reagerar så, vi som tillhör Apple-sekten och han tycker att vi är fascinerande.

Sällskap

Själv gör han det naturligtvis inte. Han tillhör inte något sällskap och utgångspunkten är att han är en osedvanligt klok och förnuftig typ som kan klättra upp på höga hästar och sitta och titta på oss andra. Han sitter där och svävar, duktigt uppblåst, i sin självgodhet och berättar för oss andra att han valt en annan telefon, en annan dator ty han har sett ljuset.

Han drar sig inte för att mellanlanda på platser där han rimligen borde inse att han talar för döva öron vilket avslöjar att han inte är i närheten av att vara så smart som han tror. Han kan klampa in i ett Mac-forum och berätta att han bytt till en Android-telefon för de ligger ju så långt före Apple. Han kan tillägga att han minsann inte kommer att byta till iPhone 8 för den telefon är underlägsen den också. Det är oväsentligt att ingen ens sett eller ännu mindre har hållit i den telefonen. Vi vet inte hur den kommer att fungera och vilka funktioner den innehåller men han vet.

Poänglöst resonemang

Hans poänglösa resonemang går ut på att vi tillhör någon slags grupp som inte vill lyssna på honom och på den på punkten har han helt rätt. Jag orkar inte plöja igenom hans flera sidor långa inlägg och svar eftersom han svävar i villfarelsen att det är den som skriver längst som vinner. Han är långrandig för att uttrycka det milt och försiktigt.

Jag vägrar vara hans studieobjekt och jag vägrar lika hårdnackat att ge mig in i diskussioner med honom. Är han nöjd med sin telefon, sin dator eller vad han nu har valt så är det fullständigt fantastiskt. Jag respekterar hans val och jag skulle inte drömma om att skriva honom på näsan och berätta att jag är fascinerad av hans val, hans ivriga försvar för sina val och jag skulle inte komma på tanken att hävda att han skulle tillhöra någon sekt eller något märkligt sällskap.

Jag är faktisk inte det minsta fascinerad av honom eller hans sort.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This