Hela varvet runt

Hela varvet runt

Jag är tillbaka på engelska, tillbaka där det hela startade och det blir ett helt varv runt. För dig som inte riktigt hänger med – det handlar om huvudspråk i mina prylar.

Jag har fladdrat fram och tillbaka och alltid haft engelska som huvudspråk i mina datorer och ett tag svenska i iPhone, iPad och Apple Watch. Vad spelar det för roll frågar du dig kanske?

Det spelar ingen som helst roll för dig men för mig spelar det en viss roll.

Engelska

Jag har alltid använt engelska versioner sedan Windows-tiden då uppdateringar alltid kom först för engelska versioner. Efter att ha klivit över till den ljusa sidan så har det hängt kvar och det har visat sig vara rätt praktiskt, inte minst sedan alla tips, handböcker och instruktioner är på engelska.

Vidare så har jag kört ett helt gäng program på engelska och jag minns fortfarande med viss fasa en kurs för många herrans år sedan när jag äkte på en utbildning i Photoshop. Jag såg verkligen fram mot kursen och var laddad för att få lära mig mer om ett program som redan då var massivt, stort och komplext. När snubben fram vid tavlan drog igång sin dator och bilden på Photoshop växer fram så fick jag lätt panik. Det var en svensk version på skärmen. En version som jag i det närmaste aldrig hade öppnat och saker hette olika och en del funktioner låg inte ens på samma plats.

Jag svor i två dagar, så länge som kursen varade, och tillbringade alldeles för mycket tid med att leta i den svenska versionen.

Till nu

Så under alla år så har mina datorer “pratat” engelska och det var samma sak med min iPhone och min iPad också. Jag kommer i skrivande stund inte ihåg varför jag bytte till svenska men det gjorde jag och så har det varit ett tag, till nu. Jag har bytt, bytt tillbaka och hoppat emellan och jag har ratat AirMail (till e-post programmet översattes) och jag har valt bort Fantastical som inte finns på svenska.

Nyligen släpptes Fantastical i en ny version och med flera nya funktioner varav några har varit sådana som gjort att jag inte riktigt fastnat för kalenderprogrammet. Framför allt så har det inte riktigt fungerat tillsammans med Apple Watch vilket är extremt viktigt för mig eftersom min klocka är den enhet som håller reda på det som verkligen är viktigt.

Engelska

Så för att få till någon slags enhetlighet så skiftade jag till engelska i min iPhone och i klockan. Fantastical gör det jag vill, synkning fungerar och jag har påminnelser och kalenderfunktioner precis som jag vill ha dem i kombination med Fantasticals betydligt bättre översikt. När jag liksom ändå var i tagen så kastade jag in AirMail, e-post program, som fungerar utmärkt ihop med Fantastical.

Designmässigt stämmer de överens med varandra, de går att koppla till varandra och plötsligt började “grejorna att lira”.

Så, varvet runt. Nu “pratar” prylarna engelska igen.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This