Fullt krig i Vita Huset

Fullt krig i Vita Huset

Vita Husets nya kommunikationschef har knappt flyttat in i sitt nya kontor och på sina nya arbetsplats innan vad som ser ut att vara fullt krig bryter ut. Anthony Scaramucci har gjort flera mycket anmärkningsvärda uttalanden i ett samtal med tidningen The New Yorker.

Anthony Scaramucci ringde dessutom upp tidningens reporter, Ryan Lizza, och frågade om vilka källor reportern hade för en text som han skrivit. En fråga som alla som vet det minsta om hur medier fungerar aldrig skulle ha ställt. Du frågar inte en journalist om dennes källor helt enkelt.

När han inte fick veta vilka källor som Ryan Lizza hade som underlag för sin text så hotade Scaramucci med att sparka hela kommunikationsavdelningen i Vita Huset.

The New Yorker

Såga

Anthony Scaramucci fortsatte sedan med att i mycket explicita ordalag såga Steve Bannon, presidentens rådgivare och även stabschefen Reince Priebus.

Scaramucci also told me that, unlike other senior officials, he had no interest in media attention. “I’m not Steve Bannon, I’m not trying to suck my own cock,” he said, speaking of Trump’s chief strategist. “I’m not trying to build my own brand off the fucking strength of the President. I’m here to serve the country.” (Bannon declined to comment.)

Under samtalet publicerade Anthony Scaramucci ett inlägg på Twitter där han anklagade någon för att ha läckt ett dokument med ekonomisk information. Anthony Scaramucc menade att det var ett federalt brott trots att dokumentet är offentligt och hade begärts ut av Politico.

Fars

Vita Husets hantering av ärende efter ärende tenderar alltmer till att se ut som en fars där den ena medarbetaren efter den andra drar förhastade slutsatser, agerar i full affekt och dundrar iväg vad som utvecklas till en politiskt skandal.

Anthony Scaramucci förstår uppenbarligen inte hur medier och journalister arbetar och vad de är satta att bevaka och granska. I den här smått surrealistiska världen så är minsta antydan till kritik fullt tillräckligt för att den ska utlösa en tirad av anklagelser om “Fake News”. Allt är svart eller vitt och allt cirkulerar kring den egna personen i allmänhet och runt Donald Trump i synnerhet. Det finns inte tillstymmelse till ödmjukhet inför uppdraget eller respekt för ämbetet.

Det är på alla sätt och på alla plan ovärdigt.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This