Fan ta er Nokia!

Fan ta er Nokia!

Under flera år så har en Withings-våg stått i vårt badrum. En smart, ekel våg som kopplats till det lokala nätverket och som mätt familjens vikt – utan problem fram till dess att Nokia köpte Withings och gjorde om allt. Fan ta er Nokia!

Withings lösning var föredömligt enkel. Du kopplad sin vågen, skapade ett familjekonto och installerade appen. Sedan kunde du och hela familjen väga er och vågen häll reda på vem som var vem och vilken vikt som tillhörde vem.

Enda gångerna du behövde göra något var när vågen behövde ett nytt batteri.

Sedan kom Nokia.

Fan ta er Nokia!

Appen

Appen har gjorts om och nu kan vare sug vågen eller tjänstens hålla reda på familjemedlemmarna längre. Vikter sprids likt vinden och de kan hamna lite var som helst. Problemet är att om du tar bort felaktiga viktangivelser på dig skälv så tas de bort helt.

Flera andra funktioner har även utan förvarning plockats bort i appen och tjänsten vilket betyder att det jag en gång betalade för nu inte längre finns kvar.

Fan ta er Nokia!

Fel

Appen registrerar inte bara fel data. Du kan inte ta bort en del av det registrerats felaktigt och du kan inte redigera informationen i efterhand heller. Aktiviteter kan registreras fel. En promenad anges som dans, eller cykling eller ….

Fan ta er Nokia!

Recensioner

Sedan Nokia släppte sin nya uppdaterade app, och samtidigt plockade bort den gamla, fungerande Withings-appen så har klagomålen växt på nätet.

Update: Nokia, if you are listening to any of these complaints at all, PLEASE we’re begging you to dump your terrible new app and go back to the old Withings Healthmate app. You can get rid of all the Withings branding and put your own Nokia branding on it, just please bring it back! Your new app DOES NOT WORK AND DELETES KEY FUNCTIONS OF THE HARDWARE AND DATA REPORTING.

A smart scale without a good app for tracking your weight is useless. Unfortunately that is what the Nokia update has done to the Withings app. The Withings version had a powerful line graph that you could zoom in and out of easily. It was great for getting a really good view of both your trend line and exact weights. This has been replaced with a new useless line graph that makes it impossible to get a clear sense of how your weight is trending because it is zoomed out so far.

Nokia har släppt flera uppdateringar av appen men funktioner saknas fortfarande och vågen mäter och lagrar fortfarande data fel.

Fan ta er Nokia!

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This