Domare stoppar lag mot Pokémon GO

Domare stoppar lag mot Pokémon GO

När Milwaukee County införde en ny lag, nya regler, så var det för att få stopp på Pokémon GO-spelandet i rekreationsområden och parker. Den nya lagen stoppas nu av domare som anser att den strider mot amerikansk grundlag.

Lagen hade inte fokus på just Pokémon GO utan den krävde att alla som ville spela AR-spel, augmented reality, skulle ha tillstånd.

Stämde

Utvecklarna av Texas Rope ‘Em, Candy Lab utmanade lagen och stämde kommunen och hävdade att den står i strid med amerikanska grundlag, first amendment. Candy Lab ville också ha ett utslag om att lagen ska stoppas i avvaktan på att ärendet slutgiltigt avgörs i domstol.

Kommunen anförde att ett spel inte har samma skydd som en film, en bok eller en pjäs. Domaren i målet avslog kommunens begäran och gick på spelbolagets linje. Ett AR-spel är ett konstnärligt uttryck och det är orimligt att kräva att spelutvecklarna ska ange tid och plats för när spelet kommer att spelas.

Engadget

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This