Det går inte att kontrollera skadorna med en president som inte lyssnar

Det går inte att kontrollera skadorna med en president som inte lyssnar

Donald Trump omger sig med rådgivare. Han har flera talespersoner och pressansvariga som försöker att kontrollera det som sägs och alla uttalanden. De har en omöjlig uppgift med en president som inte lyssnar.

Politico avslöjar nu att Trumps närmaste medarbetare inte visste om Donald Trump jrs möten med en rysk advokat och en före detta KGB-officer och lobbyist. Detta trots att Trump jr och Jared Kushner deltog vid mötet.

Presidenten själv sägs ju inte ha känt till mötet men Jared Kushner ingår i staben av rådgivare och han var med vid mötet.

Det är den typ av överraskningar som pressansvariga hatar att råka ut för därför att det gör deras jobb hopplöst. De kan när som helst ställas mot väggen och få en fråga om vad som potentiellt kan bli nästa skandal utan att veta vad de ska svara.

One Trump adviser said the White House is “essentially helpless” because the conduct happened during an “anything goes” campaign that had few rules. This person said he had spoken to several people in the White House on Tuesday and that “none of them knew anything about Donald Trump Jr.’s meetings,” despite the fact that top adviser Jared Kushner was also present for the controversial Trump Tower sit-down.

Politico

Annan dager

Den senaste raden av avslöjanden ställer också Trump-administrationens agerande och uttalanden ställer också saker i en helt annan dagar. Fram till nu så har Trumps medarbetares viftat undan alla påståenden om möten med ryska kontakter som “fake news” och påhitt.

Nu har Donald Trump jr steg för steg tvingats att medge att det finns kontakter med Ryssland och att de är på den högsta politiska nivån. Trump jr har också tvingats att medge att mötena har handlat om att lämna över information, skadlig information om Hillary Clinton. Exakt det medierna och kritikerna hela tiden har hävdat.

Others in the White House have been more explicit about their frustration with Trump Jr., who served as an adviser and surrogate for Trump’s campaign but has no official role in his father’s administration. Instead, he and his brother Eric Trump have taken over the day-to-day operations of the Trump Organization.

Some in the West Wing have seen Trump Jr.’s defenses — including his decision to post the damning email chain setting up the meeting — as tone deaf and naive about the political ramifications, according to a White House official.

Twitter

Till detta kommer presidentens eget Twittrande som uppenbarligen ingen styr och den kommunikationsvägen från vilken det kan komma bekräftelser, motsägelser och påhopp praktiskt taget när som helst.

Donald Trump har vid flera tillfällen kört över sina egna rådgivare och bekräftat det de nyss har dementerat. Det ger en bild av en president som inte kan eller som behärskar det politiska spelet, som hela tiden avviker från uppgjorda planer och som inte lyssnar.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This