Därför kan din Apple-skärm inte driva din nya MacBook Pro

Därför kan din Apple-skärm inte driva din nya MacBook Pro

Apple har två typer av bildskärmar, Cinema Display och en senare modell som har stöd för Thunderbolt. Det finns en adapter för båda skärmarna men ingen av dem kan driva och ladda din nya MacBook Pro, direkt.

Det är inga problem att få bild och ljud. Det finns som sagt en adapter för båda typerna av skärmar. I fallet med den senare typen av bildskärm så finns en adapter som går från Thunderbolt 3 till Thunderbolt 2.

Ström däremot fungerar alltså inte då det ännu inte finns någon adapter som går från Magsafe till USB-C. Jag skriver ännu för här finns ett av Apples patent som ligger ett effektivt hinder för en sådan adapter. Apple har patent på Magsafe och det betyder att för att kunna tillverka en sådan adapter så krävs en licens från Apple.

Antingen det eller så är det bara Apple som kan tillverka en sådan adapter.