Därför är de flesta rykten om iPhone 8 rent trams

Därför är de flesta rykten om iPhone 8 rent trams

“Apple har panik”, “Apple får inte Touch ID att fungera” och Apple har bara veckor på sig att fixa alla problem. Just nu matas vi med rykten om alla problem som Apple har när det gäller iPhone 8.

Merparten av dem är rent trams och de har författats av individer som uppenbarligen inte vet ett dugg om hur moderna, komplicerade prylar designas och sätts samman. Apples nya iPhone byggs inte på ett par veckor, ett par månader eller ens ett år. De tekniska lösningar som vi kommer att få se senare i höst började att planeras för ett, två eller kanske rent av mer än tre år sedan.

Hårdvara

Med det sagt – tro inte på några rapporter som hävdar att Apple sitter och funderar på vilken hårdvara de ska ha i iPhone 8 den här tiden på året. Du kan inte riva ut hårdvara i det här skedet av utvecklingen av den nya mjukvaran lika lite som att du kan kasta in helt nya funktioner som bygger på hårdvara. Den som skriver det och som påstår det gör det mot bättre vetande. Hårdvaran är bestämd sedan länge och Apple är nu inne i en testfas och en slutspurt för att fixa buggar och se till att mjukvaran fungerar.

Touch ID

Jag har sagt det förr och kan säga det igen – alla rykten om att Touch ID ska läggas ned, inte kommer att finnas i nya iPhone 8 mottar jag med mycket stor skepsis. Touch ID är en av nyheterna i nya MacBook Pro. Är det så sannolikt att Apple skulle lägga ned den tekniska lösningen?

Touch ID har visat sig vara en pålitlig och väl fungerande lösning. Är det då troligt att Apple skulle lägga ned Touch ID?

Jag tror inte det, inte för en sekund, sedan kan Touch ID placeras på baksidan eller på framsidan under den nya OLED-skärmen. Det lär vi få se senare i höst och utan att ha den minsta aning så skulle jag tvingas att satsa några konor på något av alternativen så skulle jag sätta alla pengarna på framsidan.

Face ID

Face ID är en teknisk lösning där du scannar av ditt ansikte. Istället för ditt fingeravtryck så används en 3D-bild av ditt ansikte. Tekniskt så ska det vara en ännu säkrare lösning än Touch ID därför antalet avläsningspunkter kan ökas. Apple sägs ha jobbat på tekniken i flera år och nu ska den vara färdig att lanseras i iPhone 8.

Det hävdas att Touch ID kommer att ersättas med Face ID och det låter ju plausibelt att Apple skulle välja en ännu säkrare lösning men det är innan du tänker igenom hur och vem som kan använda Face ID.

Du måste hålla upp telefonen riktad mot ditt ansikte i rätt vinkel och på rätt avstånd. Det är inte det mest diskreta sättet att logga in med och det kan bli problem för blinda och de med nedsatt syn. Face ID må vara säkrare men det är en lösning som inte fungerar överallt och för alla på samma sätt som Touch ID. Kom då ihåg att Apple sätter mycket hög prioritet på att alla ska kunna använda deras prylar och lösningar.

Därför tror jag inte på att Face ID kommer att ersätta Touch ID. Det är mer sannolikt att båda lösningarna finns med i iPhone 8.

Förutsägbart

Dessutom så har jag sett allt det här förut. Det är samma cykel, samma rykten och samma karusell som alltid då det gäller Apple. En ännu inte lanserad produkt uppges bli försenad. Hur nu det överhuvudtaget är möjligt eftersom vare sig produkten eller något lanseringsdatum presenterats?

Macken: Tro inte på rapporter om att Apple har drabbats av panik

Det börjar också bli en vana att skriva den här typen av krönikor som egentligen går ut på en och samma sak – Apple kommer att leverera.

Hur vet jag då det?

Du växer inte till att bli världens mest lönsamma företag om du inte gör det.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This