Cydia-skaparen rekommenderar inte jailbreak

Cydia-skaparen rekommenderar inte jailbreak

Cydiaskaparen, Jay Freeman (Saurik), rekommenderar numera ingen att knäcka (jailbreak) sin telefon eller iPad. Anledningen är att han anser att hela jailbreak-scenen är en enda röra.

Jay Freeman skapade Cydia, den alternativa butiken på nätet för appar som snabbt blev en digital frizon för hela jailbreak-kulturen. Idag är det snart ett år sedan det senaste programmet och metoden för att knäcka iOS publicerades. Det säkerhetshål som utnyttjades då täpptes snabbt till av Apple.

But… this iOS 10 jailbreak cycle… OMG was this a debacle. We had this jailbreak come out with an exploit that was already burned and so the window was an incredibly small amount of time, meaning that almost no one got to even use it

Saurik på Reddit

Invändningar

Jay Freemans huvudsakliga invändningar mot jailbreak är att metoden som användes för iOS 10 resulterade i en instabil enhet och att vinsten med att knäcka en iPhone eller en iPad numera är rätt liten.

Regardless, with all of that said, this is where that ambiguity comes in–and I clarify this even though I am not sure I’m seeing (at least as of when I started typing this, and I probably only skimmed anyway) people who think this, but this is totally a valid English interpretation of what this sentence says, and I can imagine people thinking it and not saying it–I certainly do not recommend people not jailbreak. I no longer recommend that people jailbreak their devices, and have not for well over a year now; but if you want to, of course you should.