Apple stoppar annonsblockerare som använder VPN

Apple stoppar annonsblockerare som använder VPN

Apple har gjort ändringar i sitt regelverk för App Store och stoppar nu appar som blockerar annonser, med VPN, och som även blockerar annonser i tredjepartsappvr, inte enbart Safari och webbläsare.

De nya reglerna drabbade nyligen Futuremind som utvecklar AdBlock, en app som blockerar annonser i Safari, webbläsare och andra appar. När appen skulle uppdateras så fick Futuremind veta att reglerna ändrats och att annonsblockerare nu ska använda det API som finns och att appar som blockerar annonser i tredjepartsappvr (inte bara webbläsare) inte kommer att godkännas.

Säkerhet

Apples beslut handlar med stor sannolikhet delvis om säkerhet och regeländringen är en del i den städning av App Store som Apple just nu genomför. Det finns ett antal VPN-program som marknadsför sig som säkerhetsprogram och antivirusprogram utanför App Store. Det handlar om rent bedrägeri där du kan få upp en varning om att din iPhone/iPad smittats med virus och att du måste ladda ned en app för att återställa enheten. Det är undantagslöst VPN-appar av den typ som Apple nu vill stoppa. De tar bra betalt för sin VPN-tjänst och utlovar skydd mot något som inte existerar vare sig på iOS-plattformen eller macOS (datavirus).

Observera att regeländringen inte gäller VPN-program i allmänhet, bara de appar som utvecklats för att stoppa annonser via VPN.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This