Skydda din filer och information med VeraCrypt

Skydda din filer och information med VeraCrypt

Skydda din filer och information med VeraCrypt

Länge var TrueCrypt det nästan självklara valet för att skydda filer, USB minnen och information både i Mac- och i Windows-världen. Plötsligt lades TrueCrypt ned, utvecklarna gick vidare och lämnade programmet. Sedan en tid tillbaka så finns alternativet i form av VeraCrypt.

VeraCrypt är gratis och det finns för Windows, Linux och för Mac.

VeraCrypt is a free disk encryption software brought to you by IDRIX (https://www.idrix.fr) and that is based on TrueCrypt. It adds enhanced security to the algorithms used for system and partition encryption, making it immune to new developments in brute-force attacks. It also solves many vulnerabilities and security issues found in TrueCrypt. This post describes some of the enhancements and corrections made:

What’s New

Version 1.21:Note: Now requires OS X 10.7 or later

  • Fix 1.20 regression crash when running on CPU not supporting extended features

Requirements

  • Intel
  • OS X 10.7 or later
  • Fuse for macOS 2.5 or later must be installed with MACFuse compatibility mode enabled in its setup.

VeraCrypt

Genomgång

I en genomgång (audit) av koden som ingår i Veracrypt så hittades sammanlagt 26 buggar av olika karaktär och allvarlighetsgrad. De flesta av dem är åtgärdade i den här versionen av programmet. Har du använt en äldre version av Veracrypt så uppmanas du uppdatera och det gäller även de filer du krypterat och skyddat med programmet – kryptera om dem med den här versionen är rekommendationen.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.