Betaversionerna är långt ifrån redo

Betaversionerna är långt ifrån redo

Betaversionerna är långt ifrån redo

Funderar du på att testa de publika betaversionerna av iOS 11, macOS High Sierra eller de nya versionerna för Apple Watch och Apple TV? Tänk igen om du förväntar dig något som faktiskt går att arbeta med och använda.

Det har släppts bara två testversioner av de kommande, nya versionerna, och det betyder att du inte kan förvänta dig buggar – de är buggiga.

Personligen så har jag aldrig förstått logiken i att ladda ned tidiga testversioner och sedan på allvar tro att allt, eller i vart fall det mesta ska fungera. Det gör det inte och det är därför det fortfarande handlar om testversioner. Det är en sak att vara nyfiken och med berått mod installera testversionerna, medveten om den risk du tar, och en annan att tro att det som Apple säger ska fungera faktiskt fungerar eller ens finns i de nuvarande versionerna.

Bank ID

I iOS 11 så fungerar inte viktiga appar så som Bank ID, för att ta ett exempel. Detsamma gäller i MacOS High Sierra. Där finns det också rapporter om problem med en rad av de stora och mest använda programmen.

Är du inte utvecklare, jobbar med teknik och webb så kommer du aldrig att kunna övertyga mig om att du har behov av att köra instabila testversioner.

När det gäller de nuvarande testversioner bör du låta bli dem om du inte vet hur du backar tillbaka. De är buggiga, vi har testat dem.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.