Snart slår Trumps politik mot hans anhängare

Snart slår Trumps politik mot hans anhängare

Snart slår Trumps politik mot hans anhängare

Donald Trumps politik har inte märkts för de egna anhängarna, ännu. Får republikanerna igenom sin nya sjukförsäkring, den som ska ersätta Obamacare, så kommer många av Trumps väljare att förlora sin sjukförsäkring. En realitet som kanske vare sig de eller Trump har förutsett.

Det finns beräkningar som säger att runt 20 till 22 miljoner färre amerikaner, än idag, kommer att ha en sjukförsäkring med de nya reglerna. Tjugotvå miljoner amerikanskor kommer att förlora sin sjukförsäkring och kanske sin enda sjukförsäkring. Förslaget slår mot krigsveteraner, äldre och de med låga inkomster. De nya reglerna slår också arbetslösa då sjukförsäkring ofta tecknas av arbetsgivaren som en förmån. Har du jobb så kan sjukförsäkringen ingå och det är en detalj som alla amerikaner har koll på eftersom det kan vara deras enda sjukförsäkring.

Andra analyser säger att många sjukhus kommer att tvingas att stänga som en följd av minskade anslag och ett nytt regelverk. Sjukhus och mottagningar kan tvingas att stänga och de ligger i företrädesvis i områden med låga inkomster.

Spel

Just nu pågår det politiska spelet runt en ny sjukvårdsförsäkring. Republikanerna har skjutit upp omröstningen därför att de ännu inte har säkrat det antal röster som krävs. Det finns nämligen republikanska politiker som är tveksamma till förslaget och de inser, till skillnad från Donald Trump att de förr eller senare kommer att få titta väljare i ögonen. Väljare som med ett klubbslag har förlorat sin enda sjukförsäkring.

Det kan ta upptill ett år, in på 2018, innan de nya reglerna träder i kraft och det är strax innan det är dags för omval till senaten och kongressen.Indragna sjukförsäkringar och Donald Trumps nya regler kan landa som en komocka i knät på de republikaner som ska slåss för att bli omvalda.

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.