Miljoner Android-telefoner sårbara för allvarlig säkerhetsbugg

Miljoner Android-telefoner sårbara för allvarlig säkerhetsbugg

Miljoner Android-telefoner sårbara för allvarlig säkerhetsbugg

Miljontals telefoner och surfplattor med Broadcoms kretsar under skalet är sårbara för en allvarlig och kritisk säkehetsbugg. Enheterna kan hackas av obehöriga på distans, fjärrstyrt.

Alla buggar som kan exploateras på distans, fjärrstyrt, är kritiska och mycket allvarliga därför att den som genomför attacken inte behöver vara på plats eller ha fysisk tillgång till en sårbar enhet. Buggen som döpts till Broadpwn gör att flera miljoner Android-enheter är sårbara för denna allvarliga säkerhetsbrist.

 

The most severe of these issues is a critical security vulnerability in media framework that could enable a remote attacker using a specially crafted file to execute arbitrary code within the context of a privileged process. The severity assessment is based on the effect that exploiting the vulnerability would possibly have on an affected device, assuming the platform and service mitigations are turned off for development purposes or if successfully bypassed.

Google

Sitter i

Broadcomms kretsar finns i enheter från LG. HTC, Google och de sitter i praktiskt taget alla Samsungs modeller.

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.