Uber: Styrelsemedlem avgår efter sexistiskt skämt under möte om sexism mot kvinnor

Uber: Styrelsemedlem avgår efter sexistiskt skämt under möte om sexism mot kvinnor

Affärsmannen David Bonderman har valt att lämna Uberstyrelse efter att ha yttrat ett sexististiskt skämt om kvinnor i samband med ett stort möte inom Uber som handlade om – sexism och sexuella trakasserier mot kvinnor.

Det minst sagt illa valde skämtet riktades mot en annan styrelsemedlem av Ubers styrelse, Arianna Huffington som han dessutom avbröt mitt i hennes genomgång av en månadslång utredning som rör just sexuella trakasserier inom Uber. Utredningen har resulterat i en lista på rekommendationer och förslag som Uber har sagt att de ska genomföra.

Bonderman’s remarks came earlier in the day when Uber held a staff meeting to discuss recommendations from a months-long investigation into allegations of sexual harassment, bullying, discrimination and employee misconduct.

“There’s a lot of data that shows when there’s one woman on the board, it’s much more likely that there will be a second woman on the board,” Huffington said to the gathered employees.

Bonderman then interrupted her and quipped, “Actually, what it shows is that it’s much more likely there’ll be more talking.”

LA Times

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This