Kan ingen beslagta Trumps mobil?

Kan ingen beslagta Trumps mobil?

Donald Trump inledde söndagen med att försöka att skaffa sig ologiska poänger på ett terrordåd och en tragedi. Nu följer han upp det genom att blanda sig i Storbritanniens inre angelägenheter.

Den amerikanske presidenten drar sig uppenbarligen för att utnyttja en terrorattack på ett annat land för sina egna politiska syften.

Donald Trump går sedan vidare och attackerar Londons borgmästares samtidigt som han tar borgmästarens uttalande helt ur sitt sammanhang. Alla som sett och hört uttalandet inser att borgmästaren avser att gatorna kommer att patrulleras av fler poliser än normalt. Det Sadiq Khan sa var att folk inte ska oroas av en högre närvaro av polisen.

Junior

Trump gör så andra sidan ingenting som inte även hans närmaste gör – tar saker helt ur sitt sammanhang, misstolkar medvetet eller omedvetet och bygger sedan ett politiskt uttalande på egna, hemmasnickrade slutsatser. Trumps egen son har också gjort och även då med Londons borgmästare som måltavla.

I intervjun säger Sadiq Khan det fullständigt självklara – i en storstad så måste alla vara beredda på en attack. Det handlar om att vara förutseende, jobba förebyggande och försöka att förhindra framtida attacker. Något Trump Junior lyckas att fullständigt missförstå i akt och mening för att försöka knipa några enkla billiga politiska poänger.

Sadiq Khans uttalande efter terrorattacken.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This