Så blir du av med AdWare i din Mac

Så blir du av med AdWare i din Mac

AdWare är irriterande små program som kan kapa delar av webbläsare, styra om dina sökningar till en värdelös sökmotor eller visa reklam i din Mac. Så här blir du av med dem.

Vi tar det viktigaste rådet först – ladda ALDRIG ned programmet MacKeeper. Oavsett vad programmet hävdar och vilka meddelanden som visas i din Mac.

MacKeeper utger sig för att vara ett säkerhetsprogram för din Mac och det använder mycket agressiv marknadsföring ute på nätet. Det är också ett program som kraftigt överdriver alla hot du exponeras mot och som inte drar sig för att vilseleda användare genom att påstår att deras Mac-datorer smittats med datavirus.

Normala, seriösa utvecklare ser till att deras program håller sig i sin egen folder vilket betyder att du i princip kan kasta katalogen de ligger i för att bli av med dem, så inte MacKeeper, som installerar sig överallt i din Mac. Huvudsakligen därför att det ska bli svårt att bli av med programmet.

Gör en sökning på MacKeeper ute på nätet så kan du läsa mer om hur programmet marknadsförs, vad det påstår och varför du bör undvika det som pesten.

Adware

Med det sagt så fortsätter vi.

Adware är reklamprogram. De är irriterande men sällan detrsuktiva eller farliga. De är också rätt lätta att bli av med.

Malwarebytes har ett gratisprogram som du laddar ned och kör i din Mac – om du misstänker att du kan ha fått in ett Adware-program. Det brukar räcka i de flesta fall. Möjligen så kan du bli tvungen att återställa startsidan i din webbläsare och din sökmotor också innan datorn är helt återställd men mycket mer än så brukar inte krävas.

Behöver du ett lite tyngre artilleri för att bli av med ovälkomna program som rekommenderas Avast Antivirus. Även det -programmet är gratis så det är bara att ladda ned, starta en scanning så br din mac vara ren och återställd efter det.

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This