Nya OnePlus 5 får stryk av sju månader gamla iPhone 7 Plus

Nya OnePlus 5 får stryk av sju månader gamla iPhone 7 Plus

En modern smart telefon är mer att betrakta som en liten dator än en telefon. Den består av hårdvara och av mjukvara. Båda delarna är beroende av varandra och bra hårdvara är ingen garant för en snabb enhet vilket följande test tydligt visar.

Android-baserade OnePlus 5 har den senaste hårdvaran under skalet och hela 8 GB RAM. iPhone 7 har över sju månader gammal hårdvara (tekniskt) och “bara” 3 GB RAM.

Ska vi tro på på som envist håller sig fast vid tron på enbart hårdvara så ska utgången vara given. Skulle du köra ett renodlat benchmark-test så skulle nog utgången också mycket riktigt falla ut till OnePlus fördel

 

Kör du däremot ett test som mer påminner om hur en användare kommer att använda telefonerna och uppleva telefonerna så blir utfallet något helt annat. IPhone 7 Plus vinner med närmare en minut vilket är mycket i sammanhanget.

Missa inte Mackens fråga!
Share This