NSA-rapport fastslår ryska attacker inför presidentvalet

NSA-rapport fastslår ryska attacker inför presidentvalet

En hemlig NSA-rapport har läckts till medier och i rapporten fastslås att rysk underättelsetjänst försökt att ta sig in i amerikanska datorsystem i direkt koppling till det amerikanska presidentvalet.

Det är nättidningen The Intercept som tagit del av rapporten och i den sägs att NSA har identifierat flera attacker riktade mot amerikanska företag som jobbar med att registrera väljare.

RUSSIAN MILITARY INTELLIGENCE executed a cyberattack on at least one U.S. voting software supplier and sent spear-phishing emails to more than 100 local election officials just days before last November’s presidential election, according to a highly classified intelligence report obtained by The Intercept.

Attackerna och intrången startade flera månader före valdagen och fortsatte ända fram till bara några dagar innan Donald Trump valdes till president.

Valkampanjen

The Intercepts uppgifter bekräftar den tämligen enhetliga bild som FBI, CIA och nu alltså även NSA har av attacker, intrång och intrångsförsök som begicks från ryskt håll under hela valkampanjen. NSA drar inga slutsatser för hur och om de ryska attackerna och förmodade intrången kan ha påverkat valutgången på något sätt.

The NSA has now learned, however, that Russian government hackers, part of a team with a “cyber espionage mandate specifically directed at U.S. and foreign elections,” focused on parts of the system directly connected to the voter registration process, including a private sector manufacturer of devices that maintain and verify the voter rolls. Some of the company’s devices are advertised as having wireless internet and Bluetooth connectivity, which could have provided an ideal staging point for further malicious actions.

Kort efter det att the Intercept publicerat sin artikel så greps en person misstänkt för att ha läckt den hemligstämplade rapporten.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This