Klickfarm använder 474 iPhones och 350 000 simkort

Klickfarm använder 474 iPhones och 350 000 simkort

Polisen i Thailand har avslöjat en klickfarm som använt sig av 474 iPhones och som också använt 350 000 simkort.

Verksamheten drevs av tre kinesiska män som smugglat in såväl telefon som simkort och sedan iscensatt ett omfattande klickbedrägeri. Den nu avslöjade klickfarmen är inte den enda av sitt slag i Thailand. Bedragarna söker sig dit då telefontaxorna är tämligen låga.

Telefonerna sätts upp i ställ som i sin tur kopplas till datorlänkar så att det går snabbt att byta telefon, klicka på länkarna och sedan fortsätta. Bedrägeriet handlar om att lura annonsörer på pengar. Annonsörer som betalar per klick. Verksamheten går också ut påa tt sälja klick till användare i sociala medier.

A significant portion of internet traffic isn’t real. It’s perpetuated by bots, fake accounts set up to artificially inflate the popularity of a website, social media post, or advertisement. On Sunday, the world got a rare look at what the click fraud business really looks like.

When police raided a rented home in Thailand, they discovered Wang Dong, Niu Bang, and Ni Wenjin were running an extensive fake click enterprise. The three Chinese individuals were arrested on charges including working without a permit and smuggling SIM cards into the country.

Motherboard

 

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This