iMac Pro är inte dyr

iMac Pro är inte dyr

Den är svart, elegant designad men den är mycket mer än bara en svart iMac – Apples nya iMac Pro gör verkligen skäl för namnet och den är faktiskt inte dyr även om den lär kosta en bit över 50 000 kronor i Sverige.

Priset, 4999 dollar, ger en instegsmodell med 8-core Xeon processor, fyra Thunderbolt 3 portar, fyra USB 3 portar, en 10-Gig Ethernet port, 1TB med SSD lagring, 32Gb av 2666 MHz ECC RAM och Vega grafik.

Plocka ihop

Sätt dig ned och försök att plocka något liknande så lär prislappen snabbt dra iväg och även du kan få med en och annan port extra så lär du inte komma ned till Apples pris, inte med en skärm, tangentbord och mus.

Det finns liknande system byggda av Lenovo, som kostar mer, och PC Gamer försökte sig på att bygga sin egen iMac Pro.

What we end up with is an awesome PC that would give our high-end build competition. We also have a system that’s a productivity powerhouse as well. Our build has Wi-Fi, 10-gigabit Ethernet ports, USB-C Thunderbolt 3 ports, and even Apple’s own keyboard and mouse—although not the cooler space gray versions. Unfortunately, we only saved $313 by building it ourselves and that’s only after sending in $25 worth of mail-in rebates. If you can build the exact same specs as the new iMac Pro, let us know in the comments.

Så, upp du kan få ihop en liknande maskin till ett lägre pris men du får bygga den själv, licens för Windows eller annat operativsystem ingår inte.