En konservativ råsop mot Trump

En konservativ råsop mot Trump

Nu börjar även konservativa krönikörer tröttna på Donald Trumps twittrande, hans ständiga klavertramp och hans publika uppvisning i okänslighet. Den senaste reaktionen är en tung, konservativ råsop i en av landets största dagstidningar.

Jennifer Rubin är krönikör i Washington Post. Hon är konservativ, vass och en av de mest inflytelserika politiska kommentatorerna och krönikörerna i amerikansk dagspress. Hon är också en av mest uppmärksammade och mest omdiskuterade krönikörerna i USA. Jennifer Rubin är en krönikör som Washingtons politiker läser med skräckblandad förtjusning. Förtjusning om Rubin skriver om deras politiska motståndare och i skräck om hon skriver om dem.

Trump

Den amerikanske presidenten har fått hård kritik för sina uttalanden och inte minst för sina inlägg på Twitter efter terrordåden i London. Först genom att han retweetade ett inlägg om att attacken inträffat från en alternativ nyhetskälla när uppgifterna fortfarande var obekräftade. Sedan när han i en serie inlägg försökte vinna politiska poäng på ett terrordåd.

Civilization is not going to be driven out of Britain by three or three hundred killers.

Meanwhile — and it pains me to write this — our president acted like a clod, a heartless and dull-witted thug in sending out a series of tweets.

Jennifer Rubin

Attack

Trump drog sig inte ens för att attackera Londons muslimske borgmästare Sadiq Kahn och göra det genom att plocka ut ett av borgmästarens uttalanden helt ur sitt sammanhang för att det skulle passa in i Trumps argumentation.

Borgmästaren svarade genom sin talesperson att han inte hade tid att svara och diskutera med den amerikanska presidenten utan att han var fullt upptagen med händelserna i London.

One is prompted to ask if he is off his rocker. But this is vintage Trump — impulsive and cruel, without an ounce of class or human decency. His behavior no longer surprises us, but it should offend and disturb us, first, that he remains the face and voice of America in the world and, second, that his fans hoot and holler, seeing this as inconsequential or acceptable conduct.

Precis som många andra amerikaner så skäms Jennifer Rubin över att världen mäktigaste person, USAs president och det amerikanerna kallar “the leader of the free world” är en okänslig tölp.

Briljant

När Jennifer Rubin är bra så är hennes penna (tangentbord) sylvasst och hennes sågning av Donalds Trump som person och människa är elakt briljant.

Sure, Trump’s policies and rhetoric are incoherent and based on a tower of lies. Far worse, however, is his appalling character, which accelerates the erosion of democratic norms and social cohesion a diverse democracy requires.

Hennes huvudpoäng är inte att Donald Trump bygger sin retorik på lögner, att hela hans politiska program är fylld av hål och motsägelser. Hon totalsågar Donald Trump som ledare, som människa och som person. Han är inte värdig ämbetet och hennes kritik av de som borde ha sett det men som ändå valde honom är inte nådig.

The London attacks bring out the best in Britain and in Western leaders on the European continent; it brings out the worst in Trump and his followers. The former protect the soul of Western civilization; the latter drive a stake through the animating ideas that make America special.

 

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This