En kärleksförklaring till podcasts

En kärleksförklaring till podcasts

Jag älskar nyheter, god journalistik och när folk får tala till punkt utan att bli avbrutna. Därför älskar jag podcasts och jag har en samling som jag prenumererar på och som jag sträcklyssnar på medan jag jobbar, ofta på lördagar och söndagar.

Det brukar bli lyssnande på helgerna då vardagarna ofta rycks sönder med telefonsamtal, möten och besök. Företrädesvis så lyssnar på på Public Service som erbjuder sina podcasts gratis och reklamfria. Sedan blir det även en del fack-podcasts som handlar om Apple, Mac och den världen.

. Medierna i P1

Ett granskande program och podcast som granskar granskarna, journalisterna och mediahusen.

. Dokumentär i P1, P3 och P4

Fantastiska skildringar, granskningar och längre reportage om saker som hänt, saker som borde ha hänt och om helt vanliga människor.

. The Talk Show

Det här är John Gruber, Daring Fireballs podcast

Video

Jag följer även den videopodcast, rörliga bild med ljud. Här dominerar TED och tittar jag igenom det jag kikat på senast så är det faktiskt TED och bara TED. Jag hakade ett tag på MacBreak Weekly men tröttnade på medelålders gubbars gnällande och brist på nyttigheter – värdefulla tips på hur jag kan använda Apples prylar.

Jag lyssnar oftast sittande framför datorn när jag skriver, som nu då Medierna i P1 rullar i bakgrunden. Jag lyssnar också på resa. Jag plockar nästan aldrig med mig videor eller musik. När jag landat i flygplatsfåtöljen så sätter jag på mig mina Bang & Olufsen med Noice Cancelling och lyssnar igenom alla de avsnitt som jag missat sedan senast.

Mackens podcast

I sammanhanget kommer frågan om Mackens egen podcast upp och jag har lekt med tanken och den poppar upp då och då. Jag planerar, skissar och fundera på en lämplig paketering och är inte klar med funderandet. Blir det några regniga dagar i sommar så kanske jag kommer en bit till. det finns hur som helst inga färdiga ideér, ännu.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This