Du är inte normen

Du är inte normen

Du är inte normen. Du är sannolikt inte den genomsnittlige användaren och dina krav motsvaras inte av en genomsnitts-användares krav. Det är mitt mantra och det kanske borde vara ditt också i diskussioner om datorer, iPad och iPhone.

Redigerar du tunga bilder, har stora krav på prestanda för video, kompilerar kod för spel och appar så ligger du lite vid sidan av de flestas krav och behov. Ska vi tro på försäljningen av Mac-datorer, videoredigeringsprogram och bildredigeringsprogram så utmejslar sig ett visst mönster.

Försäljningen

MacBook Air är Apple storsäljare och den säljer fortfarande bra. Program för tung bild- och videoredigering toppar inte försäljningslistorna. Mönstret pekar mot att den genomsnittlige användaren klarar sig med iMovie, iWork-paketet, Mail och att hen huvudsakligen använder sin dator för att skriva, kommunicera och för att konsumera video.

Så vad är min poäng?

Jo, att vi som häckar i olika forum, Facebook-sidor och som mer aktivt deltar i diskussioner om teknik, produkter och vilka krav vi har, nog faktiskt inte utgör ett mer allmängiltigt tvärsnitt. Tvärtom så är vi avvikare i det att vi har mycket specifika krav för våra lösningar.

Fara

I det finns en fara och det är att tro att en lösning, en app eller en produkt som inte passar mig inte kan passa en annan användare. Det finns en fara i att tro att mina krav är de enda berättigade kraven och att om de inte inte uppfylls så är det något fel på prylen eller tjänsten.

Alla behöver inte en iPhone 7 Plus för att kunna ta bilder. Alla behöver inte en iPad Pro eller MacBook Pro.

Jo, en sak till – du förmodligen inte normen.

Jag vet att jag inte är det.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This