Det här med trådlöst

Det här med trådlöst

John Gruber har funderat över det här med trådlös och det är klart att han har rätt – du laddar inte din Apple Watch trådlöst och finns inget trådlöst med en laddning där du måste ha kontakt med en magnet eller en yta.

När du laddar din Apple Watch så handlar det om det som kallas induktiv laddning.

Du ansluter klockan till en stor vit laddare, en magnet. Trådlöst är det ju knappast även om det är enklare att ladda klockan eftersom du inte behöver ansluta den via en kontakt.

Daring Fireball 

Merriam-Websters definition av wireless.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This