Det här berättade inte Apple om iOS 11

Det här berättade inte Apple om iOS 11

Under en pressad keynote, rekordlång, så hann Apple naturligtvis inte med att berätta allt om iOS 11. Macken har dykt ned i nyhetsfloran och plockat ihop det viktigaste.

Det ska direkt sägas att även om Apple berättade mycket om iOS 11 så berättade Apple inte allt och Apple kommer inte heller att visa allt innan det är dags för lansering senare i höst. Apple kommer att göra som de brukar – hålla på en del funktioner.

32-bitar

Seom redan meddelats så innebär iOS 11 definitivt slutet för alla gamla appar. Gamla appar kommer inte att gå att starta under iOS 11.

Radera appar automatiskt

Gör du som jag, samlar på dig appar som du sedan aldrig använder?

I iOS 11 så kan du ställa in att appar som du aldrig startat och aldrig använt sedan du installerade dem ska plockas bort, automatiskt.

Offload Unused Apps är inte aktiverad som standard men slår du på funktionen så städas appar ut som du inte använder.

Stöd för animerade giffar

Nu kommer stöd för animerade GIF-bilder i Photos/Bilder och ingen kan väl säga annat ön att det är hög tid.

Apple pencil

Fram till nu så har funktionerna i Apple Pencil varit något begränsade. I iOS 11 kommer fler funktioner så som att  scanna, markera och underskrift. Det är funktioner som ska fungera i Apples alla egna appar och i de appar som har stöd för de nya funktionerna.

FLAC-support

Det rapporteras om stöd för FLAC-filer, det som kallas lossless och ska ge ännu bättre ljudkvalitet. I den första betaversionen är stödet en smula klumpigt. Du kan synkronisera över FLAC-filer och sedan sela upp dem via Files-appen. Den indikerar dock att stödet finns dör och sannolikt kommer Apple att bygga ut det i kommande versioner.

Dark Mode

Jodp, det finns ett Dark Mode i iOS 11; ett läge där allt inverteras och det som är vitt blir svart. Det har spekulerats om ett Dark Mode i iOS länge men det har inte dykt upp, förrän nu. Dock så är läget dolt och inte lätt att aktivera vilket tyder på att om det blir kvar så krövs mer jobb från Apple.

Sociala medier

Apples direktstöd för Twitter, Facebook och andra sociala medier i iOS plockas nu bort. Det är ingen stor förändring. Det betyder egentligen bara att sociala medier plockas bort i inställningarna i iOS. Du för göra kopplingen direkt i respektive app istället. När det gäller att dela saker så kommer Facebook och Twitter att få använda de interna funktionerna i iOS. Det betyder att specialbehandlingen av Facebook och Twitter är över.